vineri, 28 august 2009

Zambete pe pereti




Zambete pe chipul unui copil. Zambete pe pereti.
Putini dintre noi recurg la elemente grafice, o joaca de emotii si de expresii cu un mare impact vizual, care pot caracteriza intregul spatiu unde sunt amplasate. Ca in cazul de fata, camerele de copii si salile de spital de pediatrie. Reprezinta elementul de legatura intre copil si camera, care comunica o stare ludica si primitoare...si nu in ultimul rand...imaginatie.

luni, 24 august 2009

VELVET smart fashion

de Andres Corrales
de Ger Heffernan
de Alexandru Cristea
de Alexis Marcou

de Eduard Muresan

de Radu Popescu

de Bram Vanhaeren
de Diana Ionescu

SILHOUETTE: expozitie de arta

Velvet Magazine lanseaza expozitia Silhouette, prin intermediul retelei sociale Behance. Proiectul are la baza contributia mai multor artisti de baza din Romania si din strainatate.
Ca tema, se propune un layout grafic sub forma unui bust si un diamant. Artistul trebuie sa manipuleze poza si sa lase liber imaginatiei in prelucrarea ei sub orice forma legata de domeniul modei si al artei.

Pentru a vedea intreaga expozitie: Velvet Gallery.

sâmbătă, 22 august 2009

Urbanrural


Tanara pictorita de 24 de ani, Nectaria Radu, invita curiosii si doritorii de arta la primul sau vernisaj, pe data de 5 septembrie, la Verde Cafe, orele 20:00.
Expozitia are doua tematici: cea rurala, cu elemente traditionale reinterpretate si cea urbana, cu influente de pop-art. Totul se dezvaluie publicului larg, intr-un ambient cald si primitor, al celor de la Verde Cafe:)
Cu suportul Visual Art.

Conceptul aceastei expozitii isi propune prezentarea a doua tematici diferite: „Rural” si „Urban”. Ele se afla la extremele plajei conceptuale, motivele artei traditionale fiind expresia bruta, neprelucrata a sentimentului artistic, a „tesatorului de covoare”; iar pop-art-ul este rezultatul unui studiu academic, fiind o maniera culta de expresie a artistului modern. Elementul de legatura este reprezentat de starea de cautare si de cunoastere a artistului, nedorind o aprofundare, cu caracter teoretic, ci doar sa reprezinte si sa impartasesca privitorului emotia estetica pe care artistul a trait-o.

joi, 20 august 2009

Maritiem museum

Echipa de designeri olandezi Tjep. a creat o expozitie extraordinara pentru Muzeul Maritiem din Rotterdam.

Expozitia presupune prezentarea a 50 de piese care reprezinta istoria navala a Olandei. Fiecare obiect este un punct de reper in trecutul acesteia.

Casetele de prezentare, panourile cu informatii si locurile de odihna din expozitie, toate sunt sustinute de 600 de piloni albi. Toate corpurile de mobilier au fost create special pentru aceasta prezentare.


"Am ales pilonii ca element vizual de legatura si ca o metafora la lupta constanta a olandezilor de a crea stabilitate si protectie, impotriva factorului omniprezent in Olanda: apa."

Referintele la apa, navigare si port sunt foarte subtile, iar relationarea dintre spatiu, forma, volum si culoare este echilibrata si constanta.

miercuri, 19 august 2009

Harmonie intérieure







"The workshop grew from our experiences decorating our own home. We want to use decorative stickers differently, we want to give them spirit... Passionate about typography, we create collections, not only to decorate and harmonise, but also to send a message about your home.... your personal space. We want to create a harmonie space, we create inside harmonie (“harmonie intérieure”)."

Cautand pe net, am reusit sa dau peste un site foarte dragut, cu grafica de printuri aplicata. Sotii Fabien si Frederique Barral lucreaza impreuna in a crea stilul unic al "Harmoire interieure". Nu stiu ce mi-a placut mai mult, si mi s-a parut foarte special, poate elementele tipografice sau culorile... cat si felul cum se incadreaza perfect fiecare mesaj in imaginea de prezentare... Oricum, merita incercat...

joi, 13 august 2009

The essence of Klimt

Comparatie intre pictura lui Gustav Klimt si creatiile lui Moises Gonzales

"The virgin"

"Danae"

"Portretul Adelei Bloch-Bauer"

"Sarutul"

Imaginatia nu are limite. Reinterpretarea unor picturi celebre si obtinerea unui rezultat atat de spectaculos ma face sa cred ca nimic nu are limite. Arta contemporana ne surprinde de multe ori foarte placut, iar doua puncte de vedere diferite asupra aceeasi perspective, cu implementarea de factor uman real intr-un context deja consacrat in evolutia artei, si introducerea de elemente grafice actuale ne conduc intr-o lume noua a picturilor lui Gustav Klimt. O lume cu povesti reconstituite la valorile moderne.

site si mai multe fotografii: La Esencia de Klimt

Felii de bucurie colorata II

sâmbătă, 8 august 2009

Muzeu de Istorie Naturala




{poze de pe www.artexservices.eu}

Muzeul de Istorie Naturală – Sibiu – 2007 - o reală provocare pentru specialiştii ARTEX, datorită specificului tematicii, a presupus:
    - reconstituirea mediului natural prin vizualizarea exponatelor în diorame cu micro-climat controlat, care respectă normele de conservare;
    - crearea unui ambient dinamic, inspirat din natură, prin folosirea luminilor şi sunetelor, care creează senzaţia de contact direct cu mediul de viaţă al exponatelor;
    - crearea conceptului expoziţiei de paleontologie şi mineralogie, care a ţinut seama de arhitectura spaţiului, nealterând structura formală şi estetică a acestuia;
    - s-a implementat o nouă funcţiune, concretizată în sala multifuncţională, care dă posibilitatea dezvoltării unor activităţi muzeale complementare (expoziţii temporare,
    proiecţii , laboratoare, conferinţe).
Pentru mai multe detalii si proiecte foarte reusite de amenajari muzeistice: ARTEX.
Kristina.

Felii de bucurie colorata


Cum arată piticul de pe creierul tău?

Priveşte! Felii colorate ies din perete. Se suprapun perfect şi îşi croiesc drum către tine. Sunt o joacă cu spaţiul şi stau suspendate în aer înspre tine.
Aşa se dezvăluie PITICUL. E făcut din felii. La fel cum tu eşti construit din emoţii şi gânduri. E colorat. La fel cum tu ştii să simţi culoarea: cu bucurie. Mai devreme,când îţi zbura mintea aiurea, l-ai construit alături de tine.
Piticul din creierul tău. Ascuns, jucăuş, haios... Se naşte din perete, coboară din tavan sau urcă din podea. La nevoie, capătă dimensiuni colosale. E aşa cum îl simţi tu.
Amestecă-ţi gândurile şi fă-l să apară. Oferă-ţi felia ta de bucurie. O emoţie îţi rămâne îndelung întipărită în minte pe straturi complexe în formă de pitic.
Te uiţi la el şi-ţi provoacă plăcere. Se defineşte prin culoare. Pitic de casă prin excelenţă, a săpat cărare ca să ajungă la tine. Mai întâi prin gând, iar apoi prin perete. Aparent, îl poate înţelege oricine: e simpatic. Doar tu, cel care îl alegi, vei beneficia însă de întreaga sa personalitate.
Piticul este în acelaşi timp element de decor şi obiect de artă. Piticul este în acelaşi timp tăcut şi zgomotos: tu decizi ce stare vrei să-ţi dea. Îţi îmbogăţeşte spaţiul şi îi dă profunzime, mister şi culoare.
Piticul te va surprinde din orice unghi. Bucură-te de detaliile lui. Simte-i culoarea. Vino să-ţi descoperi piticul!